Spouwmuurisolatie kosten

Ben jij benieuwd naar de spouwmuurisolatie kosten? Wat veel mensen niet weten is dat een spouwmuurisolatie is één van de meest populaire isolatiemaatregelen onder eigen huiseigenaren in Nederland. Elke dag vragen mensen offertes aan voor een spouwmuurisolatie kosten.

Een spouwmuurisolatie is de ideale manier om voor weinig geld je complete woning energiezuiniger te maken. Bij een spouwmuurisolatie kosten hoeven er slechts kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord te worden voor het isolatiemateriaal.

Hierdoor kunnen de spouwmuurisolatie kosten betrekkelijk laag gehouden worden, terwijl je daarna toch optimaal isolatievoordeel heeft. Je moet er eigenlijk vanuit gaat dat spouwmuurisolatie 15 euro per vierkante meter buitenmuur kost.

Als je de echte spouwmuurisolatie kosten wilt weten is het verstandig om altijd te vergelijken. Om een precies kostenplaatje voor een spouwmuurisolatie in je woning te krijgen, kun je hebt beste een offerte aanvragen en het liefst meerdere. Deze kun je dan met elkaar vergelijken en uiteindelijk voor de beste offerte gaan.

Hoe werkt een spouwmuurisolatie en wat levert het mij op?

Een spouwmuur bestaat uit 2 verschillende muurdelen die aan elkaar bevestigd zijn. De ruimte tussen deze muren is vaak 7 tot 9 centimeter breed en wordt dan ook wel een spouw genoemd.

Spouwmuren komen in Nederland veel voor, omdat deze muren vochtwerend zijn. Een groot nadeel hiervan is dat ze slecht isoleren, waardoor een woning met niet-geïsoleerde spouwmuren veel warmte verliezen.

Maar door kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur te boren, kan er isolatiemateriaal in de spouw gespoten worden. Een isolatiebedrijf kan dit allemaal binnen één dag voor je regelen. Het is dan ook verstandig om deze klus aan een specialist over te laten.

Omdat er slechts enkele gaatjes te hoeven worden geboord aan de buitenkant van uw gevel, heeft u er nauwelijks rommel van. Aan het einde van de dag woont u in een goed geïsoleerde woning en kunt u er vanuit gaan dat uw energierekening aanzienlijk omlaag zal gaan.

Op die vraag is eenvoudig antwoord te geven. Spouwmuurisolatie is misschien wel de meest effectieve manier om uw huis te isoleren en dus energiezuiniger te maken. Doordat de warmte in huis beter binnen kan worden gehouden, hoeft de verwarming minder hoog te staan, wat u terug zult zien in een forse jaarlijkse besparing op uw energierekening.

Op de website van isolatieprijsvergelijk.nl kun je eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij verschillende providers. Het enige wat je hoeft te doen is een formulier invullen en je ontvangt de offertes in je e-mailbox.