Ongediertewinkel.nl

vlooienpoepjes

Wanneer je honden en katten hebt, betekent dat soms ook helaas dat je last van vlooien kunt krijgen. Gelukkig heb je webwinkels zoals ongediertewinkel.nl waar je eenvoudig spullen kunt kopen waar je vlooien mee kunt bestrijden.

In Nederland kennen we dan ook verschillende soorten vlooien en ze nestelen zich graag in de vacht van dieren. Het zijn dan ook vooral ongewenste gasten van huisdieren en zijn grofweg te onderscheiden in vogelvlooien en kattenvlooien.

Je kunt de vogelvlooi daarnaast nog onderscheiden in de gewone vogelvlo en in de kippenvlo. De laatste vlooiensoort nestelt zich dan vooral bij kippen en ook de bestaande hondenvlo en mensenvlo komt niet zoveel voor.

Soorten vlooien

De vogelvlo valt vooral op door zijn afgeplatte vorm en zijn lichtbruin tot zwart van kleur en hebben geen vleugels. Maar ze bezitten daarentegen wel lange poten waarmee ze ver kunnen springen. Ze leven in de vachten van dieren maar komen daarnaast ook voor in vogelnesten in de omgeven van hun gastheer.

De kattenvlo is net als de vogelvlo zijdelings afgeplat. Ook heeft de vlo geen vleugels maar wel goede springpoten. Kattenvlooien zijn donkerder dan vogelvlooien maar kunnen ook lichtgeel van kleur zijn. Kattenvlooien lijken veel op hondenvlooien. De hondenvlo komt echter weinig voor. Het grote verschil zit in de wangtandkam die bij de kattenvlo iets korter is dan bij de hondenvlo.